Címkék

, , , , , ,

Február 7-16.: Indiai filmfesztivál
Micsoda? A „100 éves indiai film” ünneplése két helyszínen. A tíz napos Fesztivál alatt nem csupán hindi („bollywoodi”), de Magyarországon eddig még nem vetített telugu, maráthí, malajálam filmeket is vetítenek. Egy jegy a Puskinban 1100 Ft, a Kulturális Központban ingyenesek a programok.
Hol? A Puskin moziban (február 7-12.,1053 Bp., Kossuth Lajos utca 18.) és az Indiai Kulturális Központban (február 13-16., 1025 Budapest, Búzavirág utca 14.)
Részletek? Facebookon, részletes program pedig itt.

Február 7.: Galícia népzenéje és néptánca
Micsoda? Előadó: Sergio de la Ossa Jiménez. Az előadás a galegók különleges zenéjét és táncait mutatja be autentikus hangfelvételeken és videókon keresztül, ezeket fényképekkel, galegóról magyarra fordított szövegekkel kiegészítve. Belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben!
Mikor? 18:00-tól
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár – Rendezvényterem (1056 Budapest, Molnár utca 11.)
Részletek? www.oik.hu

Február 8-9.: Országos Kisállat- és Növényvásár
Micsoda? Mindenféle megszokott (kutya, macska, madár, stb.) és szokatlan (kígyó, pók, csiga, stb.) házikedvenc felvonul a fajtisztától a gazdit kereső keverékekig, ahogy a tartásukhoz szükséges eledel, tápszer, valamint felszerelés is megvásárolható. Ingyenes állatorvosi tanácsadás; gyerekeknek játszóház, arcfestés, kézműves foglalkozás; adományozási lehetőség.
Mikor? 10:00-18:00
Hol? Petőfi Csarnok
Részletek? Facebook oldalukon.

Február 8.: Fekete Zaj – Tél 2014
Micsoda? Sok koncert egy rakáson, idén feltehetően utoljára megrendezve. Fellépők többek között: Vágtázó Halottkémek (VHK), Mátyás Attila Band, Wattican Punk Ballet, Hangmás, Halott Pénz, Arlequin, Gutting Revue, stb… Jegyár: 3500 Ft.
Mikor? 18:30-tól kb. 02:00-ig
Hol? XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21.

Február 8.: Sakk Karnevál
Micsoda? Egész napos sakk karnevál: versenyek, részlet a Sakk musicalből, jelmezes óvodás csapatok élőfigurás villám-sakkversenye és szimultán játék Portisch Lajos sakknagymesterrel…
Mikor? 09:00-18:00
Hol? Mosonmagyaróvár, Futura élményközpont
Részletek? A Futura honlapján.

Február 9.: Dalnokklub – Versek, dallamok, gondolatok
Micsoda? Andrejszki Judit és Pejtsik Péter zenei estje a Klebelsberg Kultúrkúriában, házigazda a Radványi-Balog-Borzsák trió. Belépő 700 Ft.
Mikor? 19:00-tól
Hol? Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom utca 2-10.)
Részletek? A kúria honlapján.

Február 10.: Olvasólámpa
Micsoda? Rendszeresen összeülő új olvasóklub a Komárom-Esztergom megyei könyvtárban. Klubvezető: Hegedűs Szandra. Házigazda: Nagy Edit. A résztvevőket kérik, hogy hozzák magukkal (egyik) kedvenc idézetüket!
Mikor? 17:00-tól
Hol? József Attila Megyei és Városi Könyvtár (Tatabánya, Fő tér 2.)
Részletek? A meghívó letölthető innen.

Február 11.: Molnár László: Új képek
Micsoda? Molnár László festőművész kiállítása.
Mikor? Megtekinthető február 6. és március 16. között.
Hol? Budapest Galéria (1036 Budapest, Lajos utca 158.)
Részletek? Itt.

Február 11.: Elfújta a szél – musical
Micsoda? Margaret Mitchell klasszikus regénye nyomán. A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház közös előadása olyan neves szereplőkkel, mint Janza Kata, Nádasdi Veronika, Szabó P. Szilveszter vagy Vágó Zsuzsi.
Mikor? 19:00.
Hol? Budapesti Operettszínház (1065 Budapest, Nagymező utca 17.)
Részletek? www.operettszinhaz.hu

Február 12.: Képmás – másképp
Micsoda? Zelenák Katalin textilművész kiállítása, megtekinhető február 7. és március 1. között ingyenesen, hétköznap 9-18, szombaton 10-15 óra között.
Mikor?  Ingyenes tárlatvezetések szerdánként (február 12., 19. és 26.) este hat órakor.
Hol? Józsefvárosi Galéria (1085 Budapest, József körút 70.)
Részletek? A Galéria honlapján.

Február 12.: Fénykrisztus
Micsoda? Molnár V. József néplélek-kutató előadása. Belépő: 800 Ft.
Mikor? 18:00-tól
Hol? TIT Súdió Székház, 1113. Bp. Zsombolyai u. 6.

Február 12.: Dél-afrikai pillanatképek
Micsoda? Barakonyi Károly Prof.Emeritus, a Mecseki Fotóklub tagjának fotókiállítása, mely március 8-ig lesz megtekinthető.
Mikor? Program: 17.00 Fényképes útinapló – diavetítéses élménybeszámoló a Konferencia teremben, 18.00 Kiállítás megnyitó – gondolatait elmondja Hámori Gábor fotóművész, a Mecseki Fotóklub elnöke
Hol? Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 0. szint (PTE Egyetemi Könyvtár)

Február 13.: Pajzán történetek avagy magyar erotikus irodalom
Micsoda? Az OSZK irodalom- és kultúrtörténeti sorozatának, a KönyvTÁRlatnak februári állomása. Szentmártoni Szabó Géza irodalomtörténész (MTA BTK Irodalomtudományi Intézet) ad elő a régi magyar irodalomban megjelenő rejtett erotikáról, Deczki Sarolta irodalmár pedig a kortársak alkotásaiból szemezget. 18
órától a Moltopera Társulat előadását hallgathatják az érdeklődők.
Mikor? 16:30-tól
Hol? Országos Széchényi Könyvtár, 6. emelet, Díszterem.
Részletek? Itt.
Egyéb? A belépés ingyenes, de regisztráció szükséges! A részvételi szándékot február 12. délig kell jelezni a pr@oszk.hu e-mail címen vagy telefonon a 224-3742 számon.

Február 13-16.: Budapesti Halfesztivál
Micsoda? A II. Budapesti Halfesztivál alkalmával bemutatják hazánk folyóiban, a Dunában és a Tiszában, valamint tavainkban, a Balatonban, a Tisza-tóban, a Fertő tóban, és a Velencei-tóban élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek. A magyar ízek mellett a nemzetközi különlegességek is helyet kapnak. Belépés ingyenes!
Hol? Magyar Nemzeti Múzeum (egyes programok a Palotanegyed más pontjain kapnak helyet, pl. Múzeum utca, a Bródy Sándor utca és a Pollák Mihály tér)
Részletek? A rendezvény Facebook oldalán.

Február 15.: Borjour Magnum 2014
Micsoda? Az egyik legnagyobb beltéri borfesztivál és borkóstoló, 180 kiállító borászat, közel 600 megkóstolható bor a belépőért cserébe. Ezenkívül gasztro-standok (sajtos, sonkás, csokis, stb.) is várják az érdeklődőket. Jegyár: helyszínen 7000 Ft, elővételben 5500 Ft.
Mikor? 16:00-22:00
Hol? A Millenáris „B” és „D” épületében (II. kerület, Kis Rókus u. 16-20.)
Részletek? Facebookon és a honlapjukon.

Reklámok