Címkék

, , , , , , , ,

Amint látjátok, február 14-ére nem ajánlok semmi romantikusat – aki utálja a Valentin-napot, az nyugodtan maradjon otthon, aki meg nem, az keressen magának (és a kedvesének, családjának, barátainak, stb.) valami hangulatosat. Mivel gyakorlatilag mindenhol tematikus programok, akciók és kedvezmények várják a nagyérdemű közönséget, kávézóktól múzeumokon át szórakozóhelyekig, ezt érdemes lehet kihasználni (nem csak párkapcsolatban élőknek), de habitusotoktól függően válasszátok ki, hova-mikor-miért mentek, ha egyáltalán. Ha például pécsi lennék, én biztosan kinéznék a Jégvirág & Csokoládé Karneválra (igen, varázsszó: CSOKI), és ha nem lennék a hét végére hullafáradt, akkor nyerő opció lenne a Valentine’s Day Madness a MÜSZI-ben… de ez már tényleg egyéni ízlés dolga. Mindenesetre ne felejtsetek el holnap a Nemzetközi Könyvajándék Nap keretében megajándékozni egy kisgyereket egy könyvvel! 🙂

Február 14-16.: Budapest Boat Show
Mi ez? A 23. nemzetközi hajókiállítás a Hungexpón. Híres emberek, élmények, látványosságok a vízi élet és vízi sportok szerelmeseinek. Belépő: 1500-2500 ft.
Mikor? 09:00-18:00 (vasárnap csak 17:00-ig)
Hol? HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont (1101 Bp., Albertirsai út 10./Expo tér 1.)
Részletek? Ezen a linken, böngésszetek nyugodtan.

Február 15.: Égig érő nyár, Nagyapó meséivel
Mi ez? Verses-zenés gyerekprogram a Magyar Napló Kiadó rendezésében.
Mikor? 11:00-12:00
Hol? Sárkányos Gyerekkönyvtár (1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1. /bejárat a Reviczky utca felől/)
Részletek? Itt.

Február 16.: World Snow Day, Eplény
Mi ez? A Magyar Egyetemi Sí és Természetjáró Egyesület ötödik alkalommal meghirdetett havas sportnapja a bakonyi településen, az eplényi Nordica Síarénában. Számos családi program mellett több téli sportággal is megismerkedhetnek a résztvevők…
Mikor? Egész nap.
Hol? Nordica Síaréna (8413 Eplény külterület, Malomvölgyi utca 1.)

Február 17.: Márai Sándor est
Mi ez? “2014-ben épp 25 éve hunyt el Márai Sándor, a modern magyar irodalom egyik legismertebb és legelismertebb alkotója, az egyik  legkülönösebb sorsú 20. századi magyar író. Február 17-én rá  emlékezünk, őt idézzük meg kulturális programsorozatunk soron következő  estjén: meghívott vendégeinkkel a barátság, a közösen átélt élet, az irodalomtörténet, a történelem, a színművészet és a  képzőművészet, a könyvek, írások, művek továbbélésének példáival és  történeteivel adózunk Márai Sándor sosem halványodó emléke előtt.” Belépő: 1800 Ft, regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen.
Mikor? 19:00-tól, helyszíni regisztráció 18:15-től
Hol? New York  Palota, RÓMA terem (Bp., VII. ker., Erzsébet körút 9-11.) (A bejárat a New York Palota mögötti Osvát utca felől található.)

Február 17.: Üzenet a palackban
Mi ez? Havonta megrendezett biblioterápiás beszélgetéssorozat egyik része, önállóan is élvezhető, olvasókör jellegű (önismereti) beszélgetés. Az este témája: Arany
János Családi kör, Lackfi János Zsámbéki kör és Vörös István Bérházi kör című versei (mind megtalálhatóak az interneten is).
Mikor? 17.30-19.00
Hol? MTA Könyvtár és Információs Központ (Budapest, V. ker., Arany János utca 1.), második emeleti társalgó

Február 17-18.: IV. Országos Fánkfesztivál
Mi ez? Lekváros, csokis, túrós, narancskrémes, szalagos, csöröge, rózsa – mi másról lenne szó, mint a farsang elengedhetetlen velejárójáról, a farsangi fánkról. A tervezett programban hagyományos és különleges fánk kategóriában induló fánksütő csapatok, maskarás felvonulás, színes kulturális programok és Guinness rekord felállításának kísérlete is szerepel.
Mikor?
Hol? Nagykanizsa
Részletek?

Február 18.: Az író könyvtára
Mi ez? Beszélgetés Forgách Andrással, A 12 nő voltam című, nemrég megjelent könyv szerzőjével és Forgács Zsuzsa Bruriával, a kötet szerkesztőjével.
Mikor? 18:00-tól
Hol? Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Márai Sándor Könyvtár, 1016 Krisztina krt. 87-91.

Február 18.: My Fair Lady
Mi ez? Musical előadás.
Mikor? 19:00
Hol? Székesfehérvár, Vörösmarty Színház (8000, Fő utca 8.)
Részletek? A honlapon.

Február 19.: Alkotó Muzsikusok Társasága kiállításmegnyitó és koncert
Mi ez? “Az Alkotó Muzsikusok Társasága 1991 óta működik, tagjai olyan zeneszerzők, irodalmárok és képzőművészek, akik hivatásos zenészként keresik – vagy keresték – kenyerüket. Műveiket rendszeres hangversenyek, kiállítások, irodalmi estek szervezésével teszik hozzáférhetővé a nagyközönség számára.” Kiállítók: Csepregi György, Hermann János, Horváth Zoltán, Nagy Sándor Endre, Révi Tamás. Belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Mikor? 18:00-tól
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár – Rendezvényterem (1056 Budapest, Molnár utca 11.)
Részletek? A könyvtár honlapján.

Február 19.: Földindulás
Mi ez? Kodolányi János kétfelvonásos színműve olyan színészek alakításában, mint Koncz Gábor, Szakács Tibor, Bordán Irén vagy Lux Ádám. Belépő: 2300 vagy 3200 Ft.
Mikor? 19:00
Hol? Újszínház (Bp, VI.ker. Paulay Ede utca 35.)
Részletek? Itt.

Február 20.: Ganz Ábrahám élete és vállalatának fénykora
Mi ez? Az Energetikai Szakkollégium félévnyitó előadása. Előadók: Gábor János (Ganz Holding Zrt. gyártörténei gyűjteményének vezetője), Dr. Jeszenszky Sándor (MEE Technikatörténeti Bizottságának elnöke) és dr. Kiss László Iván (MEE Technikatörténeti Bizottságának titkára)
Mikor? 18:00-tól
Hol? Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Bp., 1111, Műegyetem rakpart 3-9.) Q épület BF12-es terem
Részletek? Az előadással kapcsolatos információk megtalálhatóak: itt.

Február 21.: Farsangi álarc készítés
Mi ez? Farsangi készülődés kicsiknek Tóth Mónika segítségével. Használt technikák: dekupázs, ragasztás. A készített tárgyak elvihetők!
Mikor? 16:30-tól
Hol? Terézvárosi Gyermekkönyvtár, 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 6.

Ha van olyan program, ami szerintetek hiányzik a listáról, vagy szeretnétek ajánlani másoknak, a hozzászólások között természetesen megtehetitek! 🙂 Sőt, mi is örömmel vesszük a további ötleteket. Felnőtt vagy gyerek, előadás, kiállítás, bármi jöhet!

Reklámok