Címkék

, , , ,

Forrás: ggmuvhaz.hu

Forrás: ggmuvhaz.hu

Szerencsére viszonylag nagy volt az érdeklődés a Nemzetközi Könyvajándék Nap iránt, úgy tűnik, pár éven belül (ez még csak a második alkalom, hogy a Gyermekirodalmi Intézet magyarította ezt a nemzetközi “ünnepet”!) ez a kezdeményezés is beépülhet a köztudatba nálunk, és ezért nem csak magánszemélyek, hanem kiadók, könyvtárak, szakmai szervezetek is sokat tesznek. Közülük szemezgettünk párat, remélem, nektek is feldobja a napotokat!

A Pozsonyi Pagony az egyik legnagyobb gyerekkönyv-kiadó Magyarországon, nem mellesleg pedig önálló bolttal is rendelkeznek. Minden korosztály számára adnak ki köteteket, a leporellóktól az ifjúsági könyvekig. Idén a boltban február 14-én minden tizennegyedik vásárló kapott “pluszba” egy Csomótündér vagy egy Lídia, 16 című könyvet ajándékként. Ifjúsági szekciójuk, a Tilos az Á pedig népszerű könyveket “veszített el” iskolák környékén. A Kolibri, a Park és a Helikon kiadó pedig közösen adományozott 2+14, azaz tizenhat könyvet a püspökladányi Galambfióka Könyvtárnak.

A Kelet kávézóban egész napos könyvcserebere volt, mindenki vihette a sajátját és elhozhatta a másikét. Szentendrén könyves farsangi jelmezekkel ünnepeltek a diákok. Több író is csatlakozott a kezdeményezéshez: Bosnyák Viktória könyveket sorsolt ki olvasói között, Tasnádi István olvasótalálkozót tartott Miskolcon… Egyszóval látszik, hogy be fog ez indulni, és jó látni-olvasni minden egyes kezdeményezést. Biztosan fognak még felkerülni ilyenek a netre, a szervezetek holnapjaira és Facebookra, de itt a blogon valószínűleg csak jövőre lesz ismét aktuális ez a téma.

Nektek milyen volt? 🙂 Adtatok vagy kaptatok valamilyen könyvet, netán találkoztatok ti is egy-egy jó példával?

Reklámok