Címkék

, , , , , , ,

Nos, először is elnézést ezért a kis csúszásért, de remélhetőleg nem késtünk le semmiről. Mint mindig, most is nyugodtan ajánljatok saját programot a hozzászólásoknál, vagy meséljétek el, ti hova mentek, mit csináltok. Ha kedvetekre való programot találtatok, vagy épp olyat, ami csalódást okozott, arra is kíváncsiak vagyunk! 🙂

Február 22.: Minivilág-matiné
Mi ez? A minivilág matinén a gyerekek különleges képeskönyvekkel ismerkedhetnek meg bábok, dalok és hangszerek segítségével. A program hangszersimogatóval zárul, ahol megismerkedhetnek a fuvolával, az ukulelével és a furulyával. Fellép: Kárász Eszter és Molnár György (az Eszter-lánc mesezenekar tagjai).
Mikor? 11:00-12:00
Hol? Sárkányos Gyerekkönyvtár (Központi Könyvtár első emelet, 1088 Budapest, Szabó Ervin tér 1.)
Részletek? A honlapon.

Február 22.: Átmenet és átmenet – rendhagyó tárlatvezetés
Mi ez? Az Újvidéken született, Belgrádban tanult, és a 90-es évektől Magyarországon élő drMáriás képzőművész (nem utolsó sorban a Tudósok zenekar frontembere) tart exkluzív tárlatvezetést az Átmenet és átmenet. Josip Vaništa, Oleg Kulik, Blue Noses kiállításon. A részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ITT lehet.
Mikor? 16:00-tól
Hol? Ludwig Múzeum – Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum, 2. emeleti kiállítótér

Február 23.: Liquid Labyrinth – rendhagyó tárlatvezetés
Mi ez? Goda Gábor (az Artus művészeti vezetője, rendező) tart különleges tárlatvezetést a Liquid Labyrinth. Fabrizio Plessi időszaki kiállításon, melynek során Plessi műveivel kapcsolatos személyes benyomásait, gondolatait osztja meg a látogatókkal. A termekben sétálva olyan Artus-performanszokat láthatnak a látogatók, amelyek a világhírű olasz képzőművész munkáira reflektálnak. (Közreműködő előadók: Debreczeni Márton, Gold Bea, Kocsis Gábor, Mózes Zoltán, Téri Gáspár). A programon való részvétel a kiállításra szóló belépőjeggyel ingyenes, és regisztrációhoz kötött! Regisztrálni ITT lehet.
Mikor? 16:00-tól
Hol? Ludwig Múzeum – Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum, 1. emeleti kiállítótér

Február 23.: Karnevál – Az állatok farsangja
Mi ez? A Magyar Mozdulatművészet Társulat előadása a Nemzeti Táncszínházban. Az előadás a klasszikus zenékre készült mesejátékot a mozdulatművészet nyelvén, a gyermek nézők mozdulatait és ötleteit is az előadásba vonva jeleníti meg. Javasolt korosztály: 6-10 éves.
Mikor? 10:30-11:30
Hol? Nemzeti Táncszínház, Színházterem (1014 Budapest, Színház utca 1-3.)
Részletek? A színház honlapján.

Február 23.: 5. Tánc mindenkinek
Mi ez? Test-tudat-módosítás legendás koreográfusokkal és neves hazai oktatókkal. T Lehetőség a modern, posztmodern és kortárstánc különböző irányzatainak megismerésére és kipróbálására. Mindenki rátalálhat a hozzá közel álló stílusra, személyes elődjére. Előképzettség nem szükséges!
Mikor? 13:00-22:00
(13:00-14:30  Mai mozdulatművészet;  14:30-16:00 Graham technika;  16:00-17:30  Cunningham techika; 17:30-19:00 Improvizáció – “tagadásból műfaj”; 19:00-22:00  Kortárs tánc)
Hol? Trafó Kortárs Művészetek Háza, Nagyterem (1094 Budapest, Liliom utca 41.)
Részletek? Itt.

Február 24.: Tiramisu
Mi ez? Színmű a Kábé Csoport előadásában. A Tiramisu egyszerre mutatja meg a fogyasztói társadalom látszatvalóságát és a felszín alatti rétegeket… Belépő: 1000.- Ft.
Mikor? 19:00
Hol? Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér (1067 Budapest, Eötvös utca 10.)
Részletek? Itt.

Február 25.: Irodalom és politika – német végzet?
Mi ez? Günther Rüther német politológus előadása és felolvasása, amely az irodalmi szellem és a politikai hatalom viszonyát vizsgálja a Monarchia végétől napjainkig.
Mikor? 16:00
Hol? ELTE BTK Germanisztikai Intézet (1088 Budapest, Rákóczi út 5. 0.21)
Részletek? Itt.

Február 26.: A rovásírás alapkérdései
Mi ez? Zelliger Erzsébet ny. egyetemi docens előadása „Rovásírásos emlékeink mint nyelvemlékek” című sorozat nyitányaként.
Mikor ?16:00
Hol? ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A 336.)
Részletek? Klikk ide.

Február 26.: “Semmi sem nehezebb, mint embernek lenni emberek között”
Mi ez? Ifj. Tompó László előadása Gárdonyi Géza művészetéről és intelmeiről.
Mikor? 18:00
Hol? TIT Stúdió Székház (1113 Bp. Zsombolyai u.6.)

Február 27.: E-könyvészet
Mi ez? Kerekes Pálnak, Kiszl Péternek és Takács Dánielnek a  digitális könyvkultúra alapvonásairól szóló könyvének bemutatója. A kötetet bemutatja:  Kocsis András Sándor, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke, a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója. Székely Rozália színművész az e-könyvek előfutáraiként ismert  Villanyverseket mondja el Tamkó Sirató Károly tollából. Aki febr. 25-ig regisztrál ezen a linken, az ingyen kávéra is számíthat! 🙂
Mikor? 17:00
Hol? Centrál Kávéház (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 9.)
Részletek? A meghívó itt megtalálható.

Február 27.: Bemutatkozik a magyarországi német irodalom
Mi ez? Irodalmi est. Résztvevők: Becker Róbert író, Koloman Brenner, az ELTE BTK dékán helyettese, Korb Angéla költő, Michelisz József költő és Schuth János, a VUdAK elnöke, a Neue Zeitung főszerkesztője.
Mikor? 18:00
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár Rendezvényterme
Részletek? Itt.

Február 28.: Mester és Tanítványa 2014
Mi ez? Nyolcadszor ad az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Koncertzenekarával közös, ingyenes hangversenyt a Liszt Ferenc Kamarazenekar 2014. február 28-án az Aula Magnában. Regisztráció szükséges a titkarsag@alumni.elte.hu címen!
Mikor? 19:00
Hol? ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3. I. em.)
Részletek? Itt.

Reklámok