Címkék

, , , , ,

WWF_earthhour_logo

Ma van a Föld Órája! Mi is ez? A WWF áltasl szervezett, világméretű önkéntes kezdeményezés, aminek célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelemre, a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Lényege, hogy minden év márciusának utolsó szombatján (ezúttal tehát ma, március 29-én) este fél kilenctől fél tízig a résztvevők (állami intézmények, vállalatok és magánemberek egyaránt) lekapcsolnak minden lámpát, kikapcsolnak minden elektronikus berendezést. Elsötétülnek ilyenkor nem csak az ablakok és a képernyők, de olyan turisztikai látványosságok díszkivilágítása is, mint az Eiffel-torony vagy a Big Ben… Íme, egy promóciós videó:

A 2007-ben indult helyi ausztrál kezdeményezés mára több mint egymilliárd embert mozgat meg világszerte. Magyarországon idén hetedszerre tartják meg a Föld óráját. Számos program és rendezvény is kapcsolódik hozzá, az eseményt tehát társasággal is lehet ünnepelni. A honlapon is lehet az események/résztvevők/támogatók között keresgélni, de közel sem regisztrált ott mindenki, így érdemes a kedvenc helyeink programjait önállóan is átböngészni. A hivatalos lekapcsoló esemény idén az A38 hajón lesz, ahol zöld “Random Trip Special” bulival várják az érdeklődőket (kezdés nyolckor), a 2000 forintos belépőből származó bevétel pedig teljes egészében a WWF-et illeti majd. Online is lehet közösségi élményed: csatlakozhatsz az eseményhez a Facebookon is.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Ha csatlakozni szeretnél, nem kell feltétlenül teljes áramtalanítással részt venned, elég, ha csupán egy-két berendezésről lemondasz egy órára. Választhatod a világítást, a tévét/számítógépet, vagy ami még eszedbe jut. Természetesen semmi olyat nem lehet elvárni, ami veszélyeztetné a biztonságot, így az utcai közvilágítás, a jelzőlámpák, a biztonsági és létfontosságú berendezések belkapcsolva maradnak. Az anarchia még várat magára. Ha gyertyát gyújtasz, akkor is ügyelj a tűzbiztonságra! És ami a legfontosabb: gondoskodj róla, hogy jól teljen (például így…. 🙂 ) számodra ez az óra! 🙂

Ti mennyire éltek környezettudatosan? Tesztek valamit azért, hogy csökkenjen az ökológiai lábnyomotok?

Forrás: alternativenergia.hu

Forrás: alternativenergia.hu

Reklámok