Címkék

, , , , , , , , , , ,

Bár esőt ígérnek a hétvégére, ez remélhetőleg csak egy gyors szeszély lesz, és hamarosan visszatér a meleg napsütés és a már-már nyárias idő. Addig is íme néhány program, hogy a várakozás se teljen unalmasan! Ha valamelyik tetszik, vagy meglátogattátok, ne habozzatok megírni nekünk! 🙂

Tavasz. Forrás: hotdog.hu

Tavasz. Forrás: hotdog.hu

Április 4-től: Derkovits: A művész és kora
Mi ez? A Magyar Nemzeti Galéria célja, hogy a magyar művészet meghatározó alakjait megismertesse a közönséggel. Ebben a sorozatban most Derkovits Gyulának szenteltek kiállítást. A mostani tárlat az első, amely nem a magányos zseni és a különc tehetség nézőpontjából tekint végig az életművön, hanem tematikus blokkokba csoportosítva. A kiállítás július végéig megtekinthető.
Hol? Magyar Nemzeti Galéria
Részletek? Ezen a linken.

Április 5.: Zenés minivilág matiné Kárász Eszterrel
Mi ez? A gyerekek Kárász Eszterrel és Molnár Györggyel barangolnak a zene birodalmában. A matinék minden alkalommal a „Mini világ sorozat” egyik újdonságához, kedvenc kiadványához kapcsolódóan kerülnek megrendezésre. A program végén hangszersimogatót is tartanak, ahol a kicsik megismerkedhettek a fuvolával, az ukulelével és a furulyával és más hangszerekkel is.
Mikor? 11:00-12:00
Hol? Sárkányos Gyerekkönyvár (FSZEK Központi Könyvtár, Bp., Reviczky u. 1.)
Részletek? Facebookon.

Április 5.: Az égbolt rejtett csodái
Mi ez? Édes iván asztrofotóiból szervezett kiállítás. “Rengeteg olyan csillagászati objektum létezik, mely olyan halvány, hogy még a legnagyobb távcsövekkel sem figyelhetjük meg őket vizuálisan. A fényképezés jóval tágabbra nyitja a pupillánkat: hosszú expozíciókkal a nagyon halvány objektumok fénye is felerősíthető és teljes pompájukban megörökíthetőek.” A belépés díjtalan, a kiállítás április 13-ig tekinthető meg.
Hol? Klebelsberg Kultúrkúria (1028 Budapest, Templom u. 2-10.)
Részletek? Itt.

Április 6.: A rézerdő lakói
Mi ez? A Thália Színház előadása elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak. A Brass in the Five és Méhes Csaba nevét érdemes minden zenés produkcióban keresni – aki szeretne egy pörgős, vidám órát úgy, hogy akár a maga is szerepel, és vonzódik a cirkusz világához, annak feltétlen ajánljuk! Belépő:  2000 ft.
Mikor? 11:00 és 15:00
Hol? Thália Színház (1065 Budapest, Nagymező utca 22-24.)
Részletek? A honlapon.

Április 6.: Toldi
Mi ez? Időseknek, fiataloknak egyaránt ajánlható! Az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú kalandjai a Pesti Színházban elevenednek meg Csőre Gábor előadásában, melyet az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolnak. Belépő: 1800-2900 Ft.
Mikor? 14:30
Hol? Pesti Színház (1056 Váci utca 9.)
Részletek? Itt.

Április 7.: Olvasólámpa
Mi ez? A tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár olvasóklubjának találkozója. Téma: Versek – Vendég: Hodossy Ildikó (az Orfeusz Társulat tagja) – Klubvezető: Hegedűs Szandra, házigazda: Nagy Edit.
Mikor? 17:00
Hol? József Attila Megyei és Városi Könyvtár (Tatabánya, Fő tér 2.)
Részletek? A honlapon.

Április 7.: Így beszélnek ők
Mi ez? Írók (Karafiáth Orsolya, Nényei Pál, Teslár Ákos) tartanak stand-up comedy estet a Jurányi Inkubátorházban.
Mikor? 19:00
Hol? Jurányi Produkciós Inkubátorház (Bp., 1027, Jurányi utca 1-3.)
Részletek? Facebookon.

Április 8.: Olvasókör
Mi ez? Az OMGK olvasótalálkozóinak következő alkalmából Herman Ottó: A magyarok nagy ősfoglalkozása című, 1909-ben kiadott néprajzi, művelődéstörténeti könyvét dr. Kovács Kálmán Árpád történész mutatja be.
Mikor? 16:30
Hol? Országos Mezőgazdasági Könyvtár (Budapest  I. ker., Attila út 93.)
Részletek? A honlapon.

Április 8.: Pettson és Findusz
Mi ez? A népszerű mesekönyv alapján. A történések és a cím hűen követi a mesét, de az előadás módja és a szereplők megformálása modernebb. Pettson fiatalosabb figurája elevenebbé, mozgalmasabbá, mai gyerekek számára még közelállóbbá teszi a darabot. A muklák itt jócskán kiveszik részüket a történet alakulásában, énekelni is tudnak, és nem is olyan aprók, mint gondolnánk… Belépő: 1000 ft.
Mikor? 15:00
Hol? Budapest Bábszínház
Részletek? Itt.

Április 8.: Kortárs sütivásár
Mi ez? Az ELTE Kortárs Segítő Csoport 2014. április 8-án adománygyűjtő süteményvásárt rendez a Gólyavárban. A házi finomságok mellett lehet beszélgetni a csoport tagjaival is, este pedig filmvetítéssel készülnek a szervezők. A befolyt összeg a „kortársak” munkáját segíti. A Kortárs Sütivásár után a Kortárs Filmklubban az Augusztus Oklahomában című filmet vetítik.
Mikor? 10:00-17:00
Hol? ELTE Gólyavár (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)
Részletek? Itt.

Április 9.: “Nem vagyunk mi árvák”
Mi ez? Molnár V. József  “Nem vagyunk mi árvák”című előadása – Csíksomlyóról és a pünkösd szabadító erejéről. Ha Molnár V. még nem épül fel eléggé az előadás megtartásához, akkor (kérésére) a Pünkösdről, Csíksomlyóról és a Széphavasról készült filmjét nézhetik meg közösen az érdeklődők.
Mikor? 18:00
Hol? TIT Stúdió Székháza (1113. Bp. Zsombolyai u. 6.)

Április 9.: 2. Könyvtári éjszaka a Tudásközpontban
Mi ez? Április 9-én szerdán  17.00- 24.00 óráig a PTE Egyetemi Könyvtár, a PTE Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszék, és a Csorba Győző Könyvtár “Könyvtári éjszakát” hirdet, melynek címe „Hobbitfalva – környezettudatos gondolkodás”. Filmek, előadások, kiállítások, zene, vetélkedő és vásártér várja az érdeklődőket.
Mikor? 17:00-24:00
Hol? Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (7622 Pécs, Universitas u. 2/a.)
Részletek? Plakát itt, program itt.

Április 10.: Origami-percek
Mi ez? Rendezvénysorozatot mindazoknak, akik érdeklődnek a hajtogatás és a kreatív alkotás iránt. Témája: Húsvéti asztaldíszek (nyuszi- és csibeparádé). A foglalkozásokat gyermekek és felnőttek egyaránt látogatják, az óvodásoktól a nagyszülőkig várnak mindenkit. Az egyes alkalmak nem épülnek egymásra, bármelyikbe be lehet kapcsolódni! Részvételi díj: 400,-Ft/ alkalom. További alkalmak: április 24., május 8., május 15., május 22., május 29.
Mikor? 16.30-17.30
Hol? Magyar Írószövetség Könyvtára (1062 Budapest, Bajza u. 18.)
Részletek? Facebook.

Április 10.: Biblioterápiás este
Mi ez? “Átvezet, összeköt, elválaszt? Alatta, rajta, fölötte? Le vagy föl? S mi van a híd két végén? Temesi Ferenc: Híd című regénye az emberi létezés alapvető kérdéseire keresi a választ, s mindehhez nem könnyen átlátható szerkezetet alkalmaz. A cselekmény két szálon fut, s majd száz évet ölel át. A HÍD felavatását és a terhelési próbát a szerző az olvasóra bízza, mi a foglalkozás keretében boncolgatjuk tovább a felvetéseit.” Biblioterapeuta: Sóron Ildikó.
Mikor? 17:00
Hol? FSZEK Központi Könyvtár, Arany Szalon (Bp., Reviczky u. 1.)
Részletek? A könyvtár honlapján.

Április 10.: Népmese konferencia
Mi ez? A Hagyományok Háza és az ELTE TÓK közösen rendez népmesekonferenciát a népmesemondás hagyományos és új formáiról, funkciójáról. A részvétel díja: 1000 Ft.
Mikor? 10:00-18:00
Hol? Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.)
Részletek? Itt.

Április 10.: Koreai nap
Mi ez? 25 éves a magyar–dél-koreai diplomáciai kapcsolat, erről emlékezik meg az ELTE BTK Koreai Tanszéke, ismeretterjesztő előadások és szónokverseny mellett K-Pop bemutatóval is.
Mikor? 10:00-tól
Hol? ELTE BTK (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B, lépcsős előadó)
Részletek? Itt.

Április 10.: Portói borok és gasztronómia
Mi ez? A “Portugália: történelem, művészet és gasztronómia” című sorozat záró előadását Joaquim Pimpão tartja. A vendégeket egy pohár bortói borral köszöntik, ezért az esemény regisztrációhoz kötött (email: clpic.budapest@gmail.com )
Mikor? 17:30
Hol? ELTE BTK Gólyavár, Pázmány-terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4.)
Részletek? Itt.

Április 11.: Concerto 8 és fél III.
Mi ez? A Zeneakadémia rezidens zenekarának koncertje.
Mikor? 20:30
Hol? Budapest Music Center (Budapest IX., Mátyás u. 8.)
Részletek? Itt.

Április 11.: A lovakat lelövik, ugye?
Mi ez? Táncmaraton két részben. Horace McCoy regénye eredetileg a nagy világválság Amerikájában játszódott, ez a színpadi változat azonban a mai Magyarországon. A történetben maratoni táncversenyt rendeznek, ahol a párok kifulladásig táncolnak a remélt nyereményért. Április 11-én a darab 50. előadása látható. Rendező: Eszenyi Enikő. Belépő: 700-3500 Ft.
Mikor? 19:00
Hol? Vígszínház (Bp., Szt. István körút 14.)
Részletek? Itt.

Reklámok