Címkék

, , , , , , , , ,

aprilis_indafotoA héten zajlik év egyik legnagyobb könyves eseménye, a Könyvfesztivál. Aki csak teheti, látogasson el a Millenárisra, hiszen bárki találhat kedvére való könyvet, beszélgethet szeretett szerzőjével, sorban állhat a régóta áhított autogramért, vagy épp ráakadhat egy kedves előadásra. Aki egy kicsit szeret olvasni, itt megtalálhatja a számításait. (Bár, a vásárlást érdemes kétszer is meggondolni… bár az üdvözült vigyorgás kedvéért néha megéri az a lapos pénztárca, nem igaz?) És mire észbe kapunk, már vége is a hónapnak. Üdv, május! 🙂

Április 24-27.: XXI. Budapesti Könyvfesztivál
Mi ez? Az immáron 21. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. Mellesleg pedig remek szórakozás!
Hol? MILLENÁRIS (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)
Részletek? A programfüzet letölthető innen.

Április 26.: Sárkányos Mesenap
Mi ez? A rendezvényen egy középkori királyi udvarba repítünk, találkozhatsz hercegnőkkel, lovagokkal és a furfangos udvari kancellárral. Ha kiállod a mesés próbákat, a nap végén Meseország királya ünnepélyes keretek között befogad udvarába!
Mikor? 10.45-15.30
Hol? Sárkányos Gyerekkönyvtár
Részletek? Itt.

Április 26-27.: Táncmaraton
Mi ez? 24 órás táncmaraton, minden órában más zenével és bemutatóval. A különféle néptáncoktól retró diszkón keresztül a társastáncokig, garantált házibuli hangulatban. Belépő: 500 forint.
Mikor? szombat 12 órától vasárnap 12 óráig
Hol? Pestújhelyi Közösségi Ház (1158 Budapest, Szűcs István u. 45.)
Részletek? Itt.

Április 27.: Nemzetiségi Találkozó
Mi ez? Zenekarok, gyerekcsoportok bemutatói, ételkóstolás, Népművészeti kirakodóvásár, hajómalom látogatás, Patay László Városi Képtár, Árpád Múzeum, Keve Galéria, Tűztorony kilátó, Szerb templom, Katolikus templom megtekintése, városnéző kisvonat…
Mikor? 10:00-17:30
Hol? Ács Károly Művelődési Központ (2300 Ráckeve, Kossuth Lajos utca 51.)
Részletek? Itt.

Április 27.: Az idő birodalma
Mi ez? A Magyar Mezőgazdasági Múzeum kiállítása az idő titokzatos birodalmába kalauzolja a látogatót, annak természetét, törvényszerűségeit, meghökkentő jelenségeit és rejtett összefüggéseit vizsgálja közérthető stílusban. A tárlat 27-én látogatható utoljára. Belépőjegy árak: felnőtt 1550 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1350 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 5350 Ft. A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.
Mikor? 10:00-17:00
Hol? Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Részletek? Itt.

Április 28.: Itália meséi
Mi ez? Guido Vedovato olasz festőművész kiállításának megnyitója. Vedovato az egyik legismertebb kortárs naiv festőművész és szobrász. Az 1970-es évek végén kezdett festeni és idővel kialakította saját technikáját, megszülettek az egyedi motívumai, témái. Első kiállítása 1986-ban nyitotta meg kapuit. Belépés díjtalan, helyfoglalás érkezési sorrendben.
Mikor? 17:00
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár (1056 Bp., Molnár u. 11.)

Április 29.: BME – EMBerek
Mi ez? A BME oktatóit tanári helyett alkotó szerepkörben, hobbijukon keresztül mutatja be a rendezvénysorozat. A negyedik alkalom vendége Szánthó Zoltán, aki docensi munkája mellett amatőr népzenegyűjtő is.
Mikor? 17:00
Hol? BME OMIKK, Folyóiratolvasó (1111 Budapest, Budafoki u. 4-6.)
Részletek? Az egyetem honlapján.

Április 29.-május 3.: Mediawave
Mi ez? “Nemzetközi film- és zenei együttlét – Magyarország legnagyobb kisfesztiválja – az új tavaszünnep.”
Hol? Monostori Erőd, Komárom
Részletek? A honlapon.

Április 30.: Corvina-kiállítás
Mi ez? Mindössze két hétig lesz látható az a négy corvina, amelyeket a török hadak a 16. században elvittek Mátyás király könyvtárából, majd miután fejedelmek, főpapok és tudósok évszázadokon keresztül sikertelenül próbálkoztak visszaszerzésükkel, 1869-ben Abdul Aziz szultán ajándékaként végül visszakerültek Budára.  A négy díszkódexet ebben a kontextusban még soha nem láthatta a nagyközönség. Mivel felbecsülhetetlen értékű corvináink a legszigorúbb műtárgyvédelem alatt állnak, kiállításukra csupán nagy időközökkel, rendkívüli alkalmakkor kerülhet sor. Megtekinthető május 6-ig. Jegyárak: teljes árú: 800 Ft/fő; kedvezményes: 400 Ft/fő; csoportos belépő (10 fő felett): 250 Ft/fő
Mikor? 10:00-18:00
Hol? Országos Széchényi Könyvtár (1827 Budapest, Budavári Palota F épület) 6. szinti kiállítótermek
Részletek? Az OSZK honlapján.

Május 1.: Erzsébetligeti majális 2014
Mi ez? Az Erzsébetligeti Színház szabadtéri színpadán reggel 10 órától kulturális és művészeti programokkal, koncertekkel, kerületi csoportok produkcióival várják a családokat. Délelőtt a gyermekműsoroké a főszerep, délután pedig a zenés műsoroké.
Mikor? 10:00-19:30
Hol? Corvin Művelődési Ház Erzsébetligeti Színház (1165 Budapest, Hunyadvár utca 43/b )
Részletek? Itt.

Május 1.: Dunai regatta
Mi ez? A változatos kísérőprogramok mellett a Parlament és a Műegyetem rakpart között megrendezett látványos futamokban a legnevesebb budapesti (BCE, BME, ELTE, SE, NKE) és három vidéki egyetem (PTE, SZE, SZTE) csapatai állnak rajthoz. A verseny V4-futammal is kiegészül a Visegrádi országok EU-s csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából, mely jubileumhoz a helyszínen számos más program is kapcsolódik.
Mikor? egész nap
Hol? Műegyetem Rakpart
Részletek? Itt.

Május 1-4.: Nagy Tavaszi Palántavásár
Mi ez? Érdekes, különleges növények börzéje, a legizgalmasabb zöldségektől a fűszer- és gyógynövényekig. Tanácsadás: praktikus segítség e rendkívüli növények gondozásához és felhasználásához. Készíts csodás alkotásokat virágokból munkatársaink segítségével.
A Botanikus Kert által meghirdetett alkotói versenyen helyben is részt vehetsz, és helyszíni segítséget kaphatsz az egyéni megoldáshoz. A programokon botanikus kerti belépőjeggyel (felnőtt: 900 ft, gyerek: 450 ft) lehet részt venni.
Mikor? 10:00-17:00
Hol? Nemzeti Botanikus Kert (Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.)
Részletek? Itt.

Május 2.: Rozsda lovag és a kísértet
Mi ez? Egy otthontalan szellem kísért Rozsda lovag várában, a Páncélvárban, majd a házisárkánnyal kísértetshow-t rendez. Összesereglik számos vasvitéz és bádoglovag, jelen van Szélvész várkisasszony, Ólomláb király, az Elfuserált, udvari írnokával, Pacapocokkal, és természetesen megjelenik maga Rozsda lovag is. Végül egy fényes lovagi tornának lehetünk tanúi, amely óriási meglepetést tartogat Rozsda lovag számára. Jegyek: 2000-2500 ft.
Mikor? 11:00 és 15:00
Hol? Thália Színház (1065 Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 22-24.)
Részletek? A honlapon.

Ti mit ajánlotok a jövő hétre? 🙂

Reklámok