P1050821

Hétvégén felfedeztük a Budapest Park családbarát programjait.  A nyár során rengeteg koncertet szerveztek a Parkban, sokféle stílus, hangulat, együttes, előadó jelent meg a színpadon, de minden hónap első vasárnapján a főszerep a gyerekeké volt! Sajnos az Eszter-lánc mesezenekarról lemaradtunk, de reméljük ellátogatnak majd újra a Sárkányos Gyerekkönyvtárba is! Visszatérve a színes ruhákba öltözött fákra, a kézműves foglalkozásokra, játékokra, nagyon otthonosan éreztük magunkat:

P1050831

Színes babzsákok vártak ránk, hogy leheveredjünk, lehetett olvasgatni Jeney Zoltán: Rév Fülöpjének újabb kalandjait. A harmadik rész drámaian indul, mert a magyar tengerben egyre alacsonyabb a vízállás, és egy sárkány is bekerül a képbe…szóval ezt el kell olvasni feltétlenül! A könyvbemutatóról is lemaradtunk a Kolibri kiadó szervezésében, így most várhatunk  hogy megtudjuk, ki is az a  Nyár Lőrinc, a hamarosan megjelenő harmadik kötet címszereplője.

Rev Fülöp

Belemélyedtem volna rögtön, a “könyv-kóstolóba” ha nem találkozunk kedves ismerősökkel… a gyerekek nekiálltak gipszfigurát festeni, majd különböző ” homok-festékkel” egy-egy képet készítettek. Csocsóztunk nagy lelkesen (mondjuk öt labdával a pályára, már csak vérprofik merészkednek ) :-)! Azt már nem tudom ki nyert, de élveztük és hangos felkiáltásokkal jeleztük mindenkinek, a játék állását. Közben jógázni is lehetett a nagyérdemű kipróbálhatta: hogyan kelti életre tűzmanót, vagy hogyan varázsolhat jókedvet mozgás segítségével a szüleivel együtt. Külön kis sátorban újrahasznosítható anyagokból lehetett füzetet, tolltartót, ceruzadíszeket készíteni. Ebből se maradhattunk ki; még a tombolára is beneveztünk, és persze nyertünk sok sok tapasztalatot és élményt.

A nap fénypontjaként én is megkértem az arcfestőket, hogy kreáljanak nekem valami tetkót, s nem fogjátok kitalálni, mit kértem…. SÁRKÁNYT természetesen, méghozzá tengerkék szépséget 🙂 !

P1050845

A program, részünkről a bohócprogrammal zárult, Kamilla és Fogas bohóc világszámmal készültek a tiszteletünkre, utána elmentünk a Lecsóba, a kedvenc helyünkre megünnepelni a NAP-ot. 🙂 A Budapest Parkban is lehetett étkezni, a mosdóhelyiség megfelelő,  akár egy egész napot is el lehet tölteni kis- és nagy-gyerekekkel. Belépődíj nincs, 18 évnél idősebbektől 500Ft támogatást, kértek amit a Bátor tábor részére juttatnak el. Részletes információk: http://www.budapestpark.hu

Reméljük jövőre újra itt… 🙂

Reklámok