H-N Tunde

“Köpök rátok”
Fotó: H-N Tünde
Forrás: Koncert.lap.hu

Szombaton, szeptember 13-án egy színes kis esernyő útra kelt, hogy megnézhesse a Tankcsapda 25. jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. Bevágódott az anyósülésre, hogy el ne késsen, majd felbukkant, de nem nyílt ki, mert nem volt rá ideje. Hatalmas rohanás, hogy nyolcra odaérhessen, mert takkra kezdtek a Tankok.

Meglepődött, mint ahogy én is, mivel életemben nem érkeztem még rock-koncertre esernyővel. Ezért is kezdtem az “ő ” gondolataival, mert a plusz cókmók nem az én stílusom, de azért megtaláltuk a közös hangot. A többiek már lestoppolták a legjobb helyeket, barátnőmmel azonban kiszúrtuk a megfelelő távlatot. Az “Élet a legjobb méreggel” bemelegítettünk, óriási ováció, záporeső kíséretében.

Iszonyú tömeg: mindenhol emberek álltak, csüngtek, csoportosultak, két hatalmas kivetítő segítségével mindenki figyelemmel kísérhette a műsort, ami nem volt akármilyen: tökéletes fénytechnikával, a pirotechnikáról nem is beszélve… Zseniális ledes képaláfestésekkel beindult a show. Dübörgött az energia több-százezer watton a fülekben és szívekben.

Tankcsapda1

“A fény a fegyverem”
Fotó: H-N Tünde
Forrás: Koncert.lap.hu

A”Hatalom nélküli rend” következtében beindultunk és együtt énekeltünk a 7000 fős telt-házas Parkban. Táncoltam is, mert anélkül nem alakul a rend, így az esernyő is emelkedett hangulatba került.  A Bikini koncertre elvittem a csajszikat korábban, de itt sokkal több apróságot láttam: egyes családok 3-4 kisgyerekkel érkeztek.

Tankcsapda2

“Mennyország Tourist”
Fotó: H-N Tünde
Forrás: Koncert.Lap.hu

Az elmaradhatatlan “Számolj vissza” energiaspirállal eljutottunk a legmagasabb szintre és  lassan alábbhagyott a zivatar. “Ez nincs a tévében. A lapok nem írnak róla…Akad aki majd semmit se’ Olyan is aki mindent lát…”

Lukács Laci keresztet vetett az ” Ez az a ház” című dal kezdésekor, jelezve, hogy ez a szám bennünk szól, és rólunk, és megköszönte az Égnek, hogy elállt az eső  “Ami kinn, az van benn. Ami fenn, az van lenn. Ahogy élsz, annyit érsz. Ott van a válasz a szemedben.” Most olvasom Hamvas Béla smaragdtábláról írt tanulmányát és eszembe jutott a Tabula smaragdina idevágó része: “Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, ” Hihetetlen, hogy zenében megfogalmazva mennyire tisztán és egyértelműen hangzik.

A “Rio és a Rock’n Roll rugója” közben elpárolgott a H2O a szemekből és ruhákból és úgy éreztük, hogy valami szétfeszít belül…

Tankcsapda3

“Füst és Lábdob”
Fotó: H-N Tünde
Forrás: Koncert.lap.hu

Rájöttem, hogy idén a topánkám mellé be kell szerezni egy szuper bakancsot is. A közönségben vigyáztak egymásra a rajongók, de a koncert utáni rock-discoban egy álmodozó leányka átcsörtetett az acélbetétes surranójával a lábamon és ez nem volt a legkellemesebb érzés.

P1050921

Ennek ellenére hatalmasat táncoltunk: fiatalok – fiatalabbak egyaránt, sőt még salsáztunk és rockiztunk a jobbakkal…(mindezt rockzenére, természetesen)! Az esernyőt körbetáncoltuk, kapott egy kis sört a nyakába, de később megmentettük az “emberiségtől” és felkerült egy magasabb szintre (az asztalra menekítettük), a profi táncosok elől.

“Adjon az ég” még sok  Tankcsapda zenét és koncertet, hogy felébredjünk a kábulatból. Ébresztő! Induljon a hét a Tankokkal!  🙂

Reklámok