Címkék

,

Idén, 2015-ben induljunk neki a Zappával, rögtön az elején. Jó kis kul-túrákat kaptam, amit megosztok most Veletek:-) !

Czutor Zoli

Czutor Zoli

 

Privát Sztorik

Új programsorozat indult a fenti címmel decembertől a Zappa Caffé-ban. Kéthetente hallhatjuk, láthatjuk egy-egy ismert ember teljesen szubjektív beszámolóját legkedvesebb, legizgalmasabb megtörtént eseményeiről. Olykor a világról alkotott véleményükről. Mindezt válogatott zenei illusztrációval kísérve a komplexebb élmény kedvéért. Általában előkerül egy gitár is, hiszen zene nélkül nincs sztorizás…

Helyszín: Zappa Café
Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.
Telefon:(20) 972 1711

2015. január 14. (szerda) 20.00h Privát Sztorik no. 3.

A Czutornál kikerülhetetlen morailizálásokon kívül Nyers, Belmondo, szóló zenei csemegék. Hogy születik egy sikerszám? Mi zajlik egy hosszabb turnén? Mi a kedvenc zenéje? Könnyen ír szöveget? A Privát Sztorik egy olyan sorozat, ahol a helyszín garantáltan biztosítja azt a hangulatot, ahol úgy érezheted magad, mintha az előadó behívott volna a nappalijába, hogy beszélgessetek egy jót. Hiszen itt kérdezni, beszélgetni alap.

2015. január 28. (szerda) 20.00 Privát Sztorik no. 4.

A negyedik vendég FRENK lesz – ezt a nevet mindenki ismeri, aki nyitott arra a zenei világra, amit képvisel. Sosem ugyanolyan. Mindig más.  A Privát Sztorikban mesél majd zenéről, életről, filmről, dobolásról, éneklésről, zongorázásról, gitározásról. Bulikról, barátokról, zenekarokról… Szóval minden, ami foglalkoztatja.

 

Nézd a világot más szemével…

Kéthetente kedden 20.00-tól.

2015.  január 20. (kedd) 20.00  Nyugat-Tibet

S.Varga Ilona (ALion fotó) vetítése Ladakhról, a szinte érintetlen Kis-Tibetről

Szakralitás, mindennapok, tájak és geoformációk – együttélés a természettel és az ősök kultúrájával napjainkban. Egy olyan világot láthatunk, ahová Kőrösi Csoma Sándoron, Baktay Ervinen, Bethlenfalvy Gézán és más nagy magyar Tibet-kutatón kívül még nem sok hazai felfedező jutott el.

„Amikor egy átlagos, érdeklődő ember elindul a Világ Tetejére, alig tudja, hogy mire vállalkozik. Amikor egy buddhizmushoz közelálló ember indul el oda, vannak sejtései, hogy mire számíthat. Amikor egy oda vágyakozó és annak szellemiségében élő ember indul el oda, azt hiszi, mindent tud arról a világról. Mindhárom eshetőséget meg kell, hogy cáfoljam. Sem ismereteink, sem tudásunk, sem hitünk és érzéseink nem tudják azt a valóságot nyújtani, amit Ladakh – más néven Kis-Tibet. Lehet róla nézni filmeket, olvasni könyveket, gyakorolni a szellemiségét, de egy valamit nem; átélni a rezgését, energetikáját, a hatalmas kövekbe oltott aprócska emberi lét és annak óriási szellemisége, töretlen derűje nem mutatkozik meg a könyvek lapjain. De még a filmvásznon vagy fotókon is csak alig-alig. Megélni a Himalaya valóságát emberi és geológiai értelemben szinte a mindenséggel tesz egyenlővé. Ezt igyekeztem valahogy megörökíteni azon a mintegy tízezer képen, amelyet Ladakhban készítettem. E vetítésen is csak a felszínt karcolgatom. Remélem, hogy képeim által a nézőket is közelebb tudom hozni ahhoz a világhoz, amelyben töretlenül él és virágzik még a tibeti buddhizmus, és amelyet meg kellene menteni az emberiség számára…”

 Volt idő, amikor az ember vetítésekre járt azokhoz a barátaihoz, akik voltak olyan szerencsések, hogy a világ egy-két érdekes, különleges helyszíneit látogathatták meg. Manapság is keveseknek adatik meg, hogy eljussanak Nyugat-Tibetbe, Balira, Lamura (Kenya egy kis városa, szigete), Grúziába vagy épp Ghánába. És persze nem szervezetten, hanem egyéni utazás formájában, felvéve az ottani tempót, életérzést. Vágyunk látni ilyen helyeket. Mert utazni jó. Még ha csak fejben zajlik is, vizuális segítséggel, sztorik mesélésével.

Elkezdődött valami megint, ami összehoz, ami kimozdít otthonról, ami egy újfajta közösségi élményt nyújt.

Kihagyni lehet, de minek? 🙂

Helyszín: Zappa Café
Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.
Telefon:(20) 972 1711

BELÉPŐ NINCS! Hangulat lesz! Asztalt foglalni ésszerű!

Reklámok