Címkék

, , , , ,

mesenap_2013

Sárkányos Mesenap

Az Úr 2015. esztendejében Szent György havának 25. napján Ég és Föld, Múlt és Jövő eggyé válhat TE általad!!!
Ha kiállod a mesés próbákat, a nap végén Meseország királya ünnepélyes keretek között befogad udvarába!

Tehát, irány a Sárkányos Gyermek(b)irodalom! Április 25-én jövő szombaton  mesés programok várnak minket: 7 próba, kincskeresés, lovagi bemutató, tánc és a Nándori cukrászdának köszönhetően terülj-terülj asztalkám 🙂 ! Részletes program itt!

2015. április 25. (szombat) 10.45-15.30
Cím: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtár 1088 Budapest, Revicky u. 1.
Tel: 411-5020

Csütörtökön nehogy csütörtököt mondjunk, hiszen kezdődik a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész részvételével, kulturális programokkal, könyvszakmai fórummal és a Könyvtáros Klub  előadásaival.

Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása. Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió, Észak-Európa országai és Törökország fogadták el a fesztivál meghívását.

Jonathan Franzen (fotoGreg Martin)

Jonathan Franzen
Fotó: Greg Martin

Az idei díszvendég az amerikai író JONATHAN FRANZENa Javítások és a Szabadság díjnyertes szerzője. “A 22-es csapdája óta nem volt olyan regény, amely annyira felkavarta volna az amerikai közvéleményt, mint a Szabadság, és tényleg, pillanatnyilag ez az a regény, amit mindenkinek ismernie kell. Ő az az író, akiről azonnal tudjuk, ha elveszti a szemüvegét, aki lenézi az e-könyveket, hiszen a papír elég jó technológia, még azt is kibírja, ha leöntik vízzel, ráadásul valódi tárgy; és persze ő az, aki gyűlöli az internetet, a közösségi média összes felelőtlen vívmányát.” Részletesen itt.

2015-ben a magyar könyvkultúra, a szervezett magyar könyvpiac 220 éves jubileumát ünnepeljük. 1795-ben jött létre a Pesti Könyvárusok Grémiuma, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének jogelődje, amely Magyarország első könyvszakmai szerveződése és Európa második legrégebbi civil könyvkiadói társasága.
Tizenötödik alkalommal rendezzük meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.

A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családokat. 🙂

Cím: Millenáris Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
Nyitva-tartás: 2015-04-23-2015-04-26
E-mail cím: festival@mkke.hu
Weboldal: http://www.konyvfesztival.com/
Telefonszám: +3613432537

A Könyvfesztivál ideje alatt a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Mesemúzeum kiállításokkal,  irodalmi sétával, Kis könyves Éjjel, Tavaszköszöntő táncházzal várja az érdeklődőket, családokat.

Söndörgö

Söndörgő

Beköszöntött a tavasz, így szabadtéri koncertekre is készülhetünk.  A KOBUCI kertben is beindul az élet: most hétvégén, április 18-án szombat este: Söndörgő 20.jubileumi koncert! Következő szombaton Révész Sándor előadói estje!!!

Indulás! 🙂

Reklámok