Címkék

, , , , , , ,

gyereknap

GYEREKNAP!
Forrás: helyitipp.hu

Erich Kastner: Május 35 remekművére utal a gyereknapi cím, mivel ez a hétvége csak és kizárólag a gyerekeké, és talán a Csendes – óceánra is elutazhatunk a fekete ló: Negro Kaballo segítségével. Feltéve, ha rendelkezünk megfelelő célszekrénnyel. Jobbnál, jobb programokból szemezgethetünk: összegyűjtöttem egy szekérre valót, válogassatok bátran!

TÁRUL A MOZDULATTÁR!
2015. május 30-án, szombaton 11.00-12.00 Fenyves Márk és Pálosi István táncpedagógusok mozdulatművészeti foglalkozást varázsolnak a gyerekeknek a Sárkányos Gyerekkönyvtárban.

A mozdulatművészet iránytűt ad a mozdulataink világában, és segít felfedezni önmagad a mozdulataidon át. Célja a szabadság, a tudatosság, az egészség és a szépség, melyek eléréséhez különböző mozdulatelemeket használ, az egyszerűtől a legnehezebb felé haladva.

szoloduo

Karnevál: Az állatok farsangja
Mozdulatművészeti mesejáték

 

Mozdulj velünk Te is! Fedezd fel a tánc örömét, ismerd meg a mozdulatlehetőségeidet, azok kifejező erejét, szépségét! Játsszunk a testünkkel, mozdulatainkkal és különböző eszközökkel (fátyol, korong, labda stb.). A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár programjai ingyenesek!

Helyszín: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtár
1088 Budapest, Reviczky u. 1.
+36 1 4115020

 

CIFRA PALOTA

A Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája 10.00-15.00 között, május 31-én hatalmasra nő gyermeknap alkalmából. Zenék, mesék három színpadon a Tintanyúltól az Apró színházig. Bent a Müpában és kint szabadtéren is rengeteg kreatív- és zenés foglalkozás vár minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet, akik a „vattacukor-élmények” helyett aktívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni ezt a napot. A programok ingyenesek!

gyereknap2

Zenés színpad a Müpa előtt (eső esetén: Átrium)

10.15 Búgócsiga Zenede – Cifra Palota évadzáró
11.30 Farkasházi Réka és a Tintanyúl
12.45 Apnoé zenekar – Binde bácsi barátai
14.00 DRUMS ütőegyüttes

Fesztivál Színház

11.00 Paradicsomleves betűtésztával (Lackfi János)
A Kompánia Színházi Társulat zenés mesekönyv bemutatója
13.00 Magonc együttes

Mesés-táncos színpad az Átriumban (eső esetén a Fesztivál térben)
10.15 Kerekítő-Tippentő
11.00 Álomzug Társulás: A Kesztyű
12.00 Apró Színház: Te milyen gyermekvilágot álmodnál?
13.00 A halász és az Ifrit – bábjáték
14.00 „Jobbra dűl és balra dűl…” – táncház

Részletes program itt!

Helyszín: Művészetek Palotája
1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.
+36 1 555 3000

 

VÁROSLIGETI GYERMEKNAP

A Városligetbe nemcsak május utolsó hétvégéjén érdemes kilátogatni, de most, a gyermeknapon szinte kötelező. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezvényére mindenkit szeretettel várnak, a hátrányos helyzetű családokat és gyerekeket pedig még inkább, hiszen számukra külön figyelmességgel is készülnek a szervezők. Az izgalmas gyermeknapi programon az ELTE Konfuciusz Intézetének oktatói is a gyerekek segítségére lesznek, kínai csomózási technikát, kalligráfiát tanítanak kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Sőt, a gyerekek a kínai harcművészetekben is belekóstolhatnak ezen az utolsó májusi hétvégén. Minden program ingyenes, részletek itt.

varosligeti-gyereknap

 

 

VASÚTTÖRTÉNETI PARK

A Vasúttörténeti Park szintén a kihagyhatatlan gyermeknapi programok közé tartozik vasárnap, ahol a szervezők mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek úgy érezzék magukat, ez a nap csakis róluk és értük szól. 14 éves korig a belépés ingyenes. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesznek sportversenyek, de a gyerekek kipróbálhatják a kerti és a lóvasutat, felülhetnek a csajka sínautóra is. Európa legnagyobb interaktív élményvasútparkjának egész napos vidám programjára a 14 éven aluli gyerekeket várják.

A Picur Rádió színpadán a nap sztárvendége 14 órától az Alma zenekar, de hangulatos talpalávalóval szolgál majd 11:30-tól a SzóKiMondóka produkció, illetve 12:45-től a Libavonat – interaktív koncertje gyerekeknek. Természetesen az interaktív vasúti programok – így a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a Csajka sínautó is kipróbálhatók a Gyermeknapon.

Helyszín: Vasúttörténeti Park
1142 Budapest, Tatai út 95.
+36 1 450 1497

GYERMEKVASÚT HŰVÖSVÖLGY

A vonatozás szerelmeseit Budapesten több program is várja. A Gyermekvasút, szokás szerint idén is  rengeteg programmal várja az érdeklődőket. A programok mellett a Gyermekvasút is közlekedik majd, így lehetőség lesz vonatozásra is, sőt hajtánypálya is várja a gyerekeket. A vonatozás 14 éves korig ingyenes.

gyermekvasut-gyereknap

Koncertek, Thomas terepasztal, kerti vasút, hajtány pálya, ingyenes vonatozás és sok más meglepetés várja az érdeklődőket 2015. május 31-én, vasárnap a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásánál. Részletes program itt.

 

III. BÁLINT ÁGNES MESEFESZTIVÁL

Vecsésen mindkét nap, a próbatételek kiállása után  ajándékot kap minden gyerek a Mesefesztiválon, ahol Üveghegy, bábkiállítás, kis vonat, szalaglabirintus és sok érdekesség várja még a családokat. Miért érdemes ellátogatni a fesztiválra?

mesefesztival

– találkozhatsz a meséből ismert 3 kismalaccal és a farkassal
kis vonattal utazhatsz a sűrű erdőben
átkelhetsz az Óperenciás tengeren
megmászhatod az Üveghegyet
a próbatételek kiállása után garantált ajándékot kapsz- színpadi és más különleges produkciók várnak
a Futrinka utcában számos program mellett részt vehetsz az Óriásrajz elkészítésében
Részletes információk itt

További programok az egész országban:

Hetedhét Játékfesztivál,  – Székesfehérvár

Tarkabarka Gyermekfesztivál –  Nagykőrös

Kabóca gyermeknap – Veszprém

Gyermeknap – Kecskemét

Gyereknapi meglepetés a Kinizsi várban – Nagyvázsony

Gyermeknap – Szeged

Miskolci Gyermeknap a repülőtéren – Miskolc

Gyermeknap az Érsekkertben– Eger

Tündéri Gyereknap: tündérek és manók vonulása – Sopron

Játékliget- Gyereknap – Pécs

Gyermeknap – Mór

Városi Gyermeknap – Mezőkövesd

Gyermeknap – Keszthely

Gyermeknap – Siófok

Gyermeknap – Alsóörs

Városi Gyermeknap – Békéscsaba

Gyerekek: gyertek, Gyertek, GYERTEEEK!!! 🙂

 

 

 

Reklámok