Címkék

, , , ,

korusok

 

2015. június 6-án, szombaton este immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Kórusok Éjszakája egész-estés kulturális esemény, melynek keretében 500 énekhang 17 helyszínen, 30 kórussal, 10 flashmob kíséretében rengeteg néző jelenlétében szólal meg. A fesztivál záródalát a látogatók együtt énekelhetik majd a fellépőkkel a Pollack Mihály téren.

A Halastó Egyesülettagjai 2013-ban álmodták meg az egész-estés kórusfesztivált, amely már az első évben komoly sikereket ért el. Az önkéntes szervezők lelkesedése azóta is töretlen, társadalmi munkájuknak köszönhetően a közönség újabb és újabb amatőr kórusokat ismerhet meg, valamint rácsodálkozhat a megszokott kóruskoncerteken túl a műfaj sokszínűségére. A fesztivál fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése. A repertoár éppoly változatos, mint a helyszínek, hiszen hallhatóak lesznek folk, régizene, klasszikus és modern dallamok, templomban, lakóházi erkélyen, köztereken, belső udvarokban vagy éppen egy presszó falai között.

korusokejszakaja

A fesztivál kínálata idei újításként további helyszínekkel bővül, valamint a Kodály Intézet kiváló külföldi énekesei mellett idén első alkalommal egy szlovén és norvég együttes is színesíti az eseményt.

A koncertek 19:00 órakor kezdődnek, többek között a Károli Gáspár Egyetem belső udvarában, a Lőrinc pap téren, a Pázmány Péter Egyetem jogi karának kertjében.
A kórusfesztivál szervezőit, fellépőit és látogatóit a közös éneklés öröme köti össze, melyet bárki megtapasztalhat az esemény záróprogramja során, 22:30-kor a Pollack Mihály téren.

A Kórusok Éjszakájának támogatója a Nemzeti Kulturális Alap (www.nka.hu)

Az előzetes jegyrendelés lezárult, de június 6-án 15:00-tól a helyszínen (Pollack Mihály tér) még lesz lehetőséged jegyvásárlásra! Egy jegy ára 2000 forint, mely az összes koncertre érvényes. 7-14 éves kor között kedvezményes gyerekjegy váltható 800 Ft-ért, 7 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Részletes információk itt!

 

Reklámok