Címkék

, , , , , , , , ,

vakacio

Hétfőn véget ér formálisan is az iskolai tanév és fejest ugorhatunk a nyárba! Évzáró előtt azonban sok érdekes program vár minket június második hétvégéjén!  Egy kis ízelítő a teljesség igénye nélkül:

 

GYERE VELÜNK A VARÁZSERDŐBE! június 13 szombat

bem6Június 13-án, szombaton 10 órától a Bem6 Budavári Művelődési Házban szeretettel várják a kisgyermekeket zenés-bábos foglalkozásra.

És persze minden olyan anyukát, apukát, nagyszülőt is várnak, aki szívesen énekel, játszik együtt a kicsinyekkel oldott, szeretetteljes hangulatban és aki maga is úgy gondolja,  hogy a művészet eszközeivel  játszva nevelünk . Vezeti: Mérei Anita. A belépés ingyenes!
Cím: 1011 Budapest, Bem rakpart 6.
Részletes program itt.

 

II. KERÜLET NAPJA a Millenárison június 13–14.

2.kerület-nap

Az önkormányzat fesztiválját június 13-án és 14-én tartják a Millenárison. A vendégeket ingyenes programokkal várják. Fellép Tóth Vera, Charlie, Halász Judit,  Gryllus Vilmos és a Benko Dixieland Band.

Szombati program:
Millenáris Park
10:00-18:00: Ízek utcája – Ugrálóvárak – Mászófal – Trambulin – Főzőverseny. Tekergő tér, kézműves foglalkozások és vásár. Szia Marczi!, Paprika Jancsi Csúzlizdája.
Kerület Kártya a Millenárison!
12:00 Ízek utcája – Nagyszínpadon: Nemzetiségi hagyományőrző előadások
14:00 Főzőverseny
Minden program ingyenes, részletek itt.

 

ÓBUDAI KOROK FESZTIVÁLJA június 14 vasárnap.

obudai_korok_fesztivalja

Koncertek, gyerekprogramok, kiállítások, színház és irodalom. Idén is rengeteg programmal vár benneteket az Óbudai Nyár. Június 14-én, vasárnap rendezik meg az Óbudai Korok Fesztiválját, ahol Óbuda Történelmi korszakaiban barangolhattok a Fő téren, a Zichy-kastélyban és a Szentlélek téren. A másik nagyobb fesztivál pedig az Óbudai Búcsú lesz június végén.

 

ZÖLDSÉGEKET BESZÉLÜNK!

Június második hétvégéjén is irány a Generali GYEREK SZIGET!

gyerek-sziget2015

Zöldségeket beszélünk a Generali Gyerek Sziget második hétvégéjén, június 13-14-én, ahol a Kiskalász Salátamánia című lemezével ismerteti meg a lurkókkal a Fekete retekgyerek és a Kóborló Paszternák kalandjait, a Batyu Színház pedig mesés-főzős tárgybábos előadással várja a gyerkőcöket. Az ízes kalandok mellett most debütál a gyerekek szigetén az apukák alkotta Iszkiri zenekar, valamint a Harlekin Bábszínház Pirosmalac-bábjáték című előadása is, vasárnap pedig utoljára lesz látogatható a Bohócerdő és a Vadonleső program.
Részletes információk itt olvashatók.

 

MAGYAR MOZDULATKÓRUS NYÍLT NAPJA A MOHÁBAN!

Mozdulatkórus

Mozdulatművészek Háza (MOHA) – Mozdulatkórus
Fotó: FSZEK Zenei Gyűjtemény

A Magyar Mozdulatkórus nyílt napja a MOHÁban 2015.06.14. vasárnap 11.00-től.
A Magyar Mozdulatművészeti Társulat jelenleg egyedüli képviselője dr. Dienes Valéria által kidolgozott orkesztikának,  mozdulatművészetnek. A program ingyenes, részletek itt.

11.00 Nyitott óra – zongorakísérettel 🙂 bárki csatlakozhat, vagy csak szemlélődhet (hozz kényelmes ruhát :))
13.00 szünet
13.30 – 14.00 Mozdulatkórus bemutató
Helyszín: Orkesztika Alapítvány – Mozdulatművészeti Stúdió 
1097 Budapest Tagló u 11-13 (kemikál-telep)

 

SZENTENDRÉT MINDENKINEK!

Dumtsa-korzó-Szentendre

A Dumtsa Korzó rendezvénysorozat civil kezdeményezésként indult, idén is hétvégenként kulturális és kulináris programokkal, kiállításokkal, koncertekkel várnak benneteket Szentendre belvárosában. A gyereksátor állandó kézműves foglakozásai és a logikai játékok mellet további izgalmas programokkal készülnek a gyerekeket, újra felvehetik a kuktasapkákat, agyagozhatnak, táncolni tanulhatnak, és a régi hagyományokkal is megismerkedhetnek. Részletek itt.

POSZT és SÉTATÉR FESZTIVÁL Pécs, június 12-13.

setater_fesztival_pecs

Forrás: Minimatiné.hu

Idén június 4-én rendezik meg Pécsett a Sétatér Fesztivált, ahol sok gyerekprogram, koncert, kézműves foglalkozások és egyéb programok várnak rátok a Szent István téren. Június 4. és 13. között tartják a POSZT: Pécsi Országos Színházi Találkozót, ahol az OFF programok között sok gyerekeknek valót is találhattok. Fellép a Zagar (június 14.), a Pankastic, a Ripoff Raskolnikov (június 15.) , az Anna and the Barbies (június 19.), EB Davis (június 17.), az Ethnofil, Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor (június 16.), és a Pribojszki Mátyás Band(június 15.) !

Az Újpalotai és Pesterzsébeti programokról, a fővárosban szervezett eseményekről részletesebben a Gyerekprogramok Budapesten oldalon olvashattok. Találtam egy szuper válogatást,a Minimatiné oldalán: itt több vidéki (esetenként fizetős) kínálatból is szemezgethettek 🙂

Mesés – vizes – kulturális – kulináris hétvégét 🙂

 

 

 

 

Reklámok