Címkék

, , , , , , , ,

Lindseylibben

Forrás: Lindseystirling.rozfa.ir

Lindsey Stirling  végre csak nekünk zenél  július 4.-én  a BudapestArenaban!

Pár éve fedeztem fel a bohókás tánctündért, aki hegedűjátékával  mosolyt és jókedvet varázsol. Az Elements klipje hatására a  könyvek maguktól a helyükre sasszéztak! Sok millió rajongója közé tartoznak a lányaim is, szóval az egész család készül a  nagy találkozásra. 🙂

Mondanom se kell, azonnal rákaptam a Lindsey-féle energiaforrásra és megosztottam a barátaimmal, ismerőseimmel az újdonsült kedvencem szerzeményeit, és örömmel tapasztaltam, hogy jótékony hatással bírt szélesebb körökben is. Szóval nem maradhatunk le,felnőttek és gyerekek egyaránt, hiszen Lindsey koncertje valóban családbarát esemény! Előfordulhat, hogy nem hallottál még Lindsey Sterlingről, bár kétlem, hogy élne ilyen ember a Földön. Ha mégis közéjük tartozol, íme pár információ a vidám tündérlányról, akinek a varázsát csak személyesen fejthetjük meg.

Lindsey-Stirling-Issue-No24

Fotó: Devin Graham

Lindsey Stirling ( 1986. szeptember 21. – ) amerikai hegedűs, előadóművész és zeneszerző. Bámulatos koreografált hegedűjátékot ad elő élőben és Lindseystomp nevű YouTube csatornáján is, amit 2007-ben hozott létre.

2010-ben negyeddöntős volt az America’s Got Talent műsorban, ahol hiphop hegedűs néven emlegették. Azóta kiadott egy stúdióalbumot a saját nevén, egy középlemezt és számos kislemezt. Számos műfajban játszik a hiphoptól a klasszikuson át a dubstepig. Saját szerzeményein kívül feldolgozásokat is készít más zenészek munkáiról vagy egyéb zeneszámokról. Életéről bővebben itt olvashattok.

pentatonix-lindsey

Radioactive – Lindsey Stirling and Pentatonix (Imagine Dragons Cover)

 

Egyik nagy kedvencem. Vigyázat! Erre mindenki táncra perdül 🙂

 

2014-ben jelent meg új, “Shatter Me” című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának 2. helyén nyitott! A lemezen található dalok többsége Lindsey saját dalai, de közös szerzemények is szereplenek rajta például a Grammy győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és a The Voice második helyezettjével Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

A “Beyond The Veil” videója csaknem 1 millió nézettséget érte el pár nap alatt, és egyike a legszebb és legvarázslatosabb daraboknak, amelyet Stirling valaha előadott. A rajongók is imádják, egyik internetező a következőket írta: “Nem tudok betelni vele, ez egyszerűen csodálatos.”

A hegedűs tehetség előzetesen posztol Instagram-képeket, majd publikálja legújabb szerzeményeit. 2014. novemberében, tavaly debütált a Dragon Age a művésznő legújabb, áprilisi keletű korongján, a Shatter Me-n kapott helyet.

Láthattunk már elvarázsolt szigetet, egy fényes üveg- és jégvilágot, és pár perc erejéig kalózok, vagy cowboyok közé is csöppenhettünk az utóbbi videókban, és ezekhez hasonlóan az új klip is egészen más világba repít valamennyiünket.

Amellett tehát, hogy ismét gyönyörködhettünk a tündérlány csodálatos hegedűjátékában, már maga a klip ötlete is zseniális. Ezúttal valahová a középkorba, a lovagi időkbe térhetünk vissza, így nem hiányozhat a videóból a zord várak, hegyek  látványa, az ikonikusnak számító tüzes kard, és a művésznőhöz hűen némi  varázslat.

A színpadon Stirling ötvözi a klasszikust a modernnel, a múltat a jövővel, a zenét a tánccal. Lindsey a független, egyedi művész példája, aki figyelembe veszi a közönség igényeit. Rajongói kérésére készítette el az Operaház fantomja, a Trónok harca, valamint a Zelda, és a Skyrim számítógépes játékok egyedi feldolgozását, de Michael Jackson,  Rihanna, és Imagine Dragons is szerepel a repertoárjában.

Szabadidejében motivációs beszédeket tart, saját példáján és zenéjén keresztül mutatja be a fiataloknak, hogy mindig bízzanak magukban! “A zenei stílusom tükrözi személyiségemet, melyen keresztül remélem mindenkihez eljut az üzenetem:

NE FÉLJÜNK ÖNMAGUNK LENNI!” – nyilatkozta Lindsey, és hozzátette – “Minden zeném egy spontán reakció arra, ami éppen körülöttem zajlik.”

Jegyvásárlással kapcsolatos információk itt találhatóak.

Lindsey gondolata egybecseng a megérzésünkkel – állítsuk meg az időt, hogy rátaláljunk a saját lángunkra…:-)

Mert ahogyan van szemetek, hogy a fényt meglássátok, van fületek, hogy a hangot meghalljátok, úgy van szívetek, hogy az időt megérezzétek. S minden idő, amit nem a szívünkkel érzünk meg, elveszett idő, akár a szivárvány színei a vaknak, a madár éneke a süketnek.” Michael Ende: Momo

 

Reklámok