Címkék

, , , , , , ,

 

spirit_szinhaz_logo

MINDEN, AMIT A SPIRIT SZÍNHÁZRÓL ÉS KÖZPONTRÓL TUDNI KELL

2011 – a színház megalakulásának éve. Ekkor még saját helyszín nélkül voltunk. Mára azonban büszkén mondhatjuk el, hogy végre megleltük szeretnivaló és minden igényt kielégítő helyszínünket. 2015 októberében megnyithatta kapuit végleges helyén, a II. kerület Árpád fejedelem útja 3-4. szám alatti épületben a Spirit Színház, mely 2016 márciusára elnyeri végleges formáját, egy több mint 600 m2 területű játszóteret. Játszóteret, hiszen Központunk, ahol a lélek és az irodalom találkozik teret ad előadásoknak, közönségtalálkozóknak, kamaradarabok bemutatóinak, alkotói műhelyeknek, jóga óráknak, ajurvédikus masszázsnak, pszichodráma csoportoknak, családállításnak és mindennek, ami a test és a lélek harmóniájához szükséges. Az elme táplálása, a test kényeztetése eredményezi azt az állapotot, amit mindannyian keresünk, a harmóniát. Mindez egy helyen valósul meg márciustól a Spirit Központban. Célunk, hogy ne a lila ködben üljünk babérjainkon, hanem aktívan alakítsuk közönségünk igényeinek megfelelően mind színházunk repertoárját, mind központunk kialakítását, programjait. Az interaktivitás nálunk alap.

A SZÍNHÁZRÓL

Tizenöt sikeres bemutató után büszkén állíthatjuk, hogy a mi “lélek” színházunk a problémamegoldás módjaira rámutató, az emberek közötti viszonyok sokféleségét bemutató, az érzelmek felvállalására buzdító színház.

Foglalkozunk égető családi – társadalmi kérdésekkel (A fiú a tükörből avagy rekviem a gyerekkorért), a holokauszt kérdéskörével (Lola Blau), a drog prevencióval, a kirekesztettséggel (A mizantróp, Soping end Fáking)

Bemutatunk életrajzi ihletettségű műveket, olyan művészek, közéleti emberek portréját rajzolva meg, akiknek sorsa iránymutató, elgondolkodtató lehet. Így került sor Popper Péter, Müller Péter, Márai Sándor, Faludy György, Szepes Mária, Szabó Magda bemutatókra.
Egy új műfajt is bevezettünk, ez a “MESTEREK”, mely sorozat keretében szeretnénk rávilágítani arra, hogy az emberek szeretik, szerethetik a költészetet, irodalmat, olyan emberek gondolatait, akik vezetővé, mesterré tudtak válni.
Közönségünk lehet bárki, aki boldog, aki problémákkal küzd, aki társas, aki magányos. Aki szeret elgondolkozni a világ dolgain és úgy érzi, van ereje hozzátenni ahhoz, hogy jobbá váljunk. Mindez korhatárok nélkül, a huszonévesektől az érettebb korosztályon át, a bölcs idősekig. Mindenki megtalálja a számára inspiráló, gondolatébresztő darabokat színházunkban.

Alkalmazkodva a piaci lehetőségekhez, színházunk a művészi színvonalon, a különleges témaválasztáson kívül nagy figyelmet fordít a produkciók eladhatóságára. A gazdasági helyzetet figyelemmel kísérve olyan művek színpadra állítását tervezzük, melyek kis szereplőlétszámmal, kevés helyigénnyel a legtávolabbi hazai illetve külföldi színpadokra is elutaztathatóak.

Részt vettünk külföldi vendégjátékokon: a Godspell 7 előadását láthatták Kassán, a Divadlo Thália Színházban, a Spanyol románc c. estet pedig Buenos Airesben játszotta Kutik Rezső, szakmai kurzus részeként, az argentin Balassi Intézet meghívására.

A darabjainkról: kamaraszínházi, intim teret igénylő előadásaink, melyek közelről megérinthetik az emberek lelkét. Nagyszínházi előadásaink is könnyen utaztathatóak, sok ember érdeklődésére számot tartó, maradandó művek.
A Spirit Színház és Központ vezetője: Perjés János – igazgató, színész

Részletes információk itt!

Soping and facking

Fotó: Budapestinfo.hu

SOPING END FÁKING– a kultuszdarab újra színpadon

Több mint 10 év elteltével ismét budapesti színpadra kerül Mark Ravenhill darabja a SOPING END FÁKING. Az újfajta írásmódot az előadásban is szereplő anyanyelvi beszélő által konstruált nyelvi alakzatok, illetve az online kommunikáció ihlette.

A Spirit Színház bemutatója december 5-én, a színház állandó játszóhelyén lesz (1023 Bp., Árpád fejedelem útja 3-4.)

Csak felnőtteknek! – szólt 2002-ben a korhatár intelme. Az eltelt időben a darabban elhangzó kifejezések, az események napi aktualitásúak lettek, ezért a mű talán húsbavágóbb, mint valaha. – mondja Perjés János, a Spirit vezetője. A rendező Kolti Helga véleménye szerint az úgynevezett remény, az emberség sajnos a fiatalok számára elveszett. Apokaliptikus világban lézengünk, cél és öntudat nélkül, az önismeret és választási szabadság teljes hiányával. A színház intim tere remekül alkalmazkodik ahhoz a rendezői elképzeléshez, hogy a három helyszínt szinte a nézők választják szét, így bekerülve a fülledt levegőjű játéktérbe, szinte a bőrükön érezve a szereplők sorsának súlyát.

A SPIRIT SZÍNHÁZ DECEMBER HAVI MŰSORA

december 05. (szombat) 11:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 05. (szombat) 15:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 05. (szombat) 18:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 05. (szombat) 19:30 Spirit Színház  Ravenhill: Soping end fáking

december 06. (vasárnap) 11:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 06. (vasárnap) 15:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 06. (vasárnap) 18:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 08. (kedd) 17:30 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 08. (kedd) 20:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical 

december 09. (szerda) 17:30 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 09. (szerda) 19:30 Spirit Kamaraszínház – CLASSIC BÉRLET 3. előadás Érik a fény – versek jazz zenével

december 09. (szerda) 20:00 Origo Filmstúdió Szindbád és Anna hercegnő – jégmusical

december 10. (csütörtök) 19:30 Spirit Színház Olt Tamás: Hét randi – romantikus sztendbájmi

december 12. (szombat) 19:30 Spirit Színház “A Te szemeddel – Beszéljünk róla!” bérlet, 3.előadás Mark Ravenhill: Soping end fáking

december 13. (vasárnap) 11:00 Spirit Színház Milne: Micimackó – zenés mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek

december 17. (csütörtök) 19:30 Spirit Színház Craig Lucas: Chatszoba – ahol a vágyak életre kelnek

december 19. (szombat) 19:30 Spirit Színház Ravenhill: Soping end fáking

december 26. (szombat) 17:00 Spirit Színház- ÜNNEPI Müller Péter: Szeretetkönyv – Müller Péter könyve színpadon

december 27. (vasárnap) 16:00 Spirit Színház, NYUGDÍJAS ELŐADÁS Agyigó – egy nő sorsa a XX. században – azaz Szabó Magda: az Ember

december 27. (vasárnap) 19:30 Spirit Színház Agyigó – egy nő sorsa a XX. században – azaz Szabó Magda: az Ember

december 28. (hétfő) 11:00 Spirit Színház Milne: Micimackó – zenés mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek

december 28. (hétfő) 19:30 Spirit Színház Craig Lucas: Chatszoba – ahol a vágyak életre kelnek

december 29. (kedd) 11:00 Spirit Színház Milne: Micimackó – zenés mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek

december 29. (kedd) 19:30 Spirit Színház sMark Ravenhill: Soping end fáking

december 30. (szerda) 11:00 Spirit Színház Milne: Micimackó – zenés mesejáték gyerekeknek és felnőtteknek

december 30. (szerda) 19:30 Spirit Színház Agyigó – egy nő sorsa a XX. században – azaz Szabó Magda: az Ember

Jegyvásárlással kapcsolatos információk itt!

GYERTEK 🙂 !

Mesés adventi készülődést!

 

 

Reklámok