Címkék

,

Végre ki-ki tör a nyár, és nemcsak a vízben lubickolhatunk, hanem élvezhetjük a  jobbnál jobb fesztiválok hangulatát! 🙂

Jubelnde Konzertbesucher auf Rock-Konzert

Kezdjük mindjárt a VOLT-tal Sopron városában.  Pénteken, július 4-én többek közt találkozhatunk a Tankcsapdával, Carbonfoolssal . A koncertek nem maradnak el az európai rendezvények színvonalától. A szinte a teljes hazai mezőnyt képviselő fellépők mellett   (pl: Anna and the Barbies, Intim Torna Illegál, Punnany Massif, Vad Fruttik) nem kevés világsztár is szerepelt már a programban, többek közt olyanok, mint a Limp Bizkit, Marilyn Manson, Billy Idol, Mattafix, Korn, Sum 41, Kosheen, Laibach, Cypress Hill, Prodigy, Skrillex, Pet Shop Boys, De Phaz, Moby, Paul Kalkbrenner, Primus, 30 STM, Faith No More, Knife Party vagy a The Cult.

Részletes információk itt.

Ha mégis Budapesten landolsz, itt se fogsz unatkozni. Szombaton este, a Kobuci kertben vár az Anna and the Barbies.

Anna and the Barbies. Forrás: jegy.hu

Anna and the Barbies. Forrás: jegy.hu

“A 2004-ben alapított Anna and the Barbies zenekar végigjárta a rock and roll kálvária minden kötelező állomását: zenéltek aluljáróban, füstös kiskocsmák sarkában, asztalokból ácsolt színpadokon, kamionok oldalában, klubokban, művelődési házakban, fesztiválokon, stadionokban. Az eltelt idő dübörgő rock-zenekarrá kovácsolta a bandát.  Basszusgitárosuk állítása szerint: a zenekar szinte bárhol bevethető, mint egy szőnyegbombázás, bedarálja az arra tévedőket. Az Anna and the Barbies koncerteken olyan energiák szabadulnak fel a színpadon, amelyek mellett az sem tud közömbös maradni, akinek a műfaj nem sajátja.  Anna kihívó, groteszk, megdöbbentő színpadi megjelenése és a Marshall ládák kereszttüzébe szorult, nagyterpeszes Barbik nyersen és elemi őszinteséggel reprezentálják a mélyebb szövegvilággal átszőtt produkciót. Az Mr2 Petőfi rádió slágerlistáját 2 teljes hónapig vezető Márti dala mellett, még jó-néhány rádiós slágerrel biztosítja be a koncertjárók szórakozását a zenekar:  Négykézláb, Gombóc, Don’t fit in, Álmatlan, Nyuszika, Ördögre kacsintva, Teszt, Néha…  A bandához füldugó, játszóruha, egy nagyadag nyitottság, és rock and roll ajánlott!”

Részletes információk itt.

A Budapest Park, szinte minden nap vár valami meglepetéssel, gyerekprogrammal, koncertekkel. Július 4.én pénteken este fellép a Bikini együttes. A talán legtöbbet koncertező magyar zenekar minden évben új műsorral indul neki az országjárásnak. Megteheti, hiszen bőven van miből válogatni: még ha ki is marad néhány nagyon várt sláger, a helyükre kerülők elfeledtetik hiányukat a közönséggel. Idén a Bikini programja a meghitt klubhangulatot igyekszik elvinni a legnagyobb színpadokra is, ehhez illő dalválasztással.

park2_1

Július 8-án, kedden a Budapest Parkban adja a Budapest Bár egyetlen olyan nyári koncertjét, ahol a kitűnő zenekaron kívül a Budapest Bár összes jelenlegi énekese – Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián – is fellép. Igazi pörgős, bulis koncertre lehet számítani, ahol a Budapest Bártól megszokott régi dalokon kívül az áprilisban megjelent Húszezer éjszakás kaland című lemez dalai is elhangzanak.
Aki már régen volt a zenekar koncertjén, annak csupa meglepetésben lesz része, ugyanis a zenekar folyamatosan feszegeti a cigányzenekar hangzásáról meglévő fogalmaink határait, az énekesek pedig a dalválasztásukkal és különleges előadásmódjukkal egyre újabb és újabb vizekre eveznek.
Kiss Tibor, aki 2014. őszéig “szabadságra ment” a zenekarból egyéb elfoglaltságai miatt, erre a koncertre mégis eljön, hogy ez alkalommal teljes legyen a csapat. Az együttes és a közönség számára is örömünnep lesz ez a koncert, hiszen nagyon ritka alkalom, hogy az egész csapat együtt legyen.
Június végén, Nagyváradon tartott koncertjükről ezt írták a szervezők “A levegőben harapni lehet a pozitív vibrációkat, mert ha bús is a nóta, mi tudjuk: sírva (is) vígad a magyar. Annyi mosolygó arc van körülöttünk, hogy ezt már alig lehet bírni.” A kitűnő zenén és dalokon kívül a Budapest Bár koncerteken jelenlevő nagyon magas “feel-good” faktor az oka annak, hogy az orvosok lassan terápiaként javasolják a koncertjeiket.
Új lemezük, a Húszezer éjszakás kaland című album igazi tempós, nyári lemez szerelemmel, húzós dalokkal és meglepetésekkel, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a produkció történetében először a zenekar énekeseinek saját dalai is hallhatóak. A címadó számot – Húszezer éjszakás kaland – Szűcs Krisztián (HS7) kifejezetten a Budapest Bár számára írta. Nem csak dalaiban, de hangjaiban is frissült a produkció – ezen a lemezen a csapat új tagja, Mező Misi (Magna Cum Laude) is hallható.

Részletes információk itt.

Te milyen koncerteket ajánlanál? 🙂