Címkék

, , , , , , ,

Élvezzük ki maradéktalanul a mai költészet napi forgatagot, de ettől még a heti programajánlónk nem maradhat el. Sokaknak a jövő hét egyben a hosszabb-rövidebb tavaszi szünet kezdetét is jelenti, tehát használjuk ki az időt, amit pihenésre és feltöltődésre kapunk!

vegre-itt-a-tavasz

Árpilis 12.: Nyuszi ül a fűben
Mi ez? Tánc-lánc foglalkozássorozat mostani darabja  ezúttal a húsvéti készülődés jegyében zajlik. Kézműves foglalkozás: húsvéti képeslap készítése.
Mikor? 11:00-12:00
Hol? Sárkányos Gyerekkönyvtár (1088 Budapest, Reviczky u. 1.)
Részletek? Itt.

Árpilis 12-13.: Medvehagyma Fesztivál
Mi ez? A medvehagymaszezon köszöntő ünnepe és az egészséges életmód fesztiválja, ahol mindenki megtudhatja, mi mindenre és milyen módon használható ez a sokoldalú fűszer- és gyógynövény. Ezen kívül számos kulturális program is várja a látogatókat, például Lovasi András és Lackfi János új közös koncertje.
Hol? 7677 Orfű, Széchenyi tér 13.
Részletek? Orfű honlapján vagy Facebookon.

Árpilis 12-13.: Sakura Ünnep
Mi ez? A Sakura ünnep Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában, és részt vehetnek a Füvészkert különféle programjain. Felnőtt belépő 850 ft, diák- és nyugdíjas jegy 400 Ft.
Mikor? 09:00-17:00
Hol? ELTE Füvészkert (1083 Budapest, Illés u. 25.)
Részletek? Itt.

Árpilis 13.: Budapest Bartóktól Banksy-ig
Mi ez? A kiállítás Czabán György egyetlen példányban megjelent útikönyvének képeiből válogat, aki munkásságának e rétegével az urbánus terek különlegesen autentikus jelenteinek megörökítésére törekedett. A kiállítás április 13-án tekinthető meg utoljára.
Mikor? 11:00 és 19:00 között
Hol? Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház (1065 Budapest, Nagymező utca 20.)
Részletek? A honlapon.

Árpilis 14.: Így szerettek ők
Mi ez? A Kazinczy-esték előadássorozat következő alkalmán Nyáry Krisztiánnal  beszélget Hevesi Krisztina.
Mikor? 17:30
Hol? ERöMŰVHÁZ (1077 Budapest, Wesselényi utca 17.)
Részletek? Plakát és leírás.

Árpilis 14.: Nyílt nap a KSH-ban
Mi ez?A KSH Könyvtára a könyvtárosok világnapja alkalmából kötetlenebb formában is szeretné megszólítani a látogatóit. Könyvtárbemutató és raktártúra, kamarakiállítás, kvíz és nyereményjáték, jótékonysági sütivásár és ingyenes internetezés várja az érdeklődőket.
Mikor? 08:00-19:00, körbevezetés 11, 14 és 17 órakor.
Hol? KSH Könyvtár (1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.)
Részletek? Plakát.

Árpilis 14.: Különleges cimbalom
Mi ez? Lidia Kuksik (Fehéroroszország) (cimbalom) és Baráz Ádám (zongora) koncertje az OIK Zeneműtárában. Műsoron Wieniawsky, Sarasate, Liszt, Bartók, Shleg, Vojtik és Baráz Ádám művei. Belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben!
Mikor? 18:00-tól
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár – Rendezvényterem (1056 Budapest, Molnár utca 11.)

Árpilis 15.: EX Libris Könyvtári Alapítvány Születésnap
Mi ez? 5 éves lett a Könyvtári Alapítvány, aminek köszönhetjük az Írószövetség könyvtárának újjáéledését is, az évforduló ünneplése alkalmából pedig számos ingyenes programra invitálják a nagyérdeműt: mese- és szépirodalomolvasás, zenélés, kortárs költőkkel találkozás és kézműveskedés is várja a látogatókat.
Mikor? 10:00-17:00
Hol? Magyar Írószövetség Könyvtára (1062 Budapest Bajza u. 18.)
Részletek? Meghívó és honlap.

Árpilis 15.: La Caffettiera Stioppéta koncert
Mi ez? A BTK Olasz Tanszéki Kórusa, a La Caffettiera Stioppéta az ausztráliai Perth Modern School Symphony Orchestra tagjaival ad közös koncertet. A perth-i együttes szimfonikus zenekara, gitár- és ütőegyüttese, kórusa és fúvószenekara is fellép. Műsoron olasz, magyar és ausztrál szerzők művei, a belépés ingyenes.
Mikor? 18:15
Hol? Budapesti Olasz Kultúrintézet (1088 Budapest, Bródy Sándor u. 8.)
Részletek? Itt és itt.

Árpilis 16.: Húsvéti kézműveskedés
Mi ez? … a FSZEK Börzsöny utcai könyvtárban. Ha érdekelnek a néphagyományok, ha szeretnél egy tartalmas délutánt tölteni a gyerekekkel, vagy egyszerűen csak megfelelően kifestett tojásokkal várni a locsolókat, akkor ez egy remek alkalom. A részvétel ingyenes, de tojást magadnak kell hozni!
Mikor? 16:30-tól
Hol? Börzsöny utcai könyvtár (1098 Budapest, Börzsöny utca 13.)
Részletek? Itt.

Árpilis 16.: “meglelni a jászolnyi hazát”
Mi ez? A Cigány irodalom Magyarországon sorozat negyedik előadása. Dr. D. Magyari Imre a cigány próza három alkotójáról Holdosi Józsefről, Osztojkán Béláról és Szécsi Magdáról fog beszélni. Jónás Judit színművésznő részleteket olvas fel a szerzők műveiből.
Mikor? 17:00
Hol? Országos Idegennyelvű Könyvtár – Rendezvényterem (1056 Budapest, Molnár utca 11.)

Árpilis 17.: Költészet és tavasz a vitrinben
Mi ez? A költészet napjának utólagos ünneplése Tósoki Anikó József Attila-estjével. Ugyanakkor megtekinthető a Hans Christian Andersen meséiről megemlékező vitrin-kiállítás is. Mindkét program ingyenes.
Mikor? 17:00
Hol? FSZEK Csontváry utcai könyvtár (1181 Budapest, Csontváry utca 32.)
Részletek? Itt.

Árpilis 17.: Versben – dalban
Mi ez? Az Acoustic Light Blue együttes koncertje megzenésített versekből. Pop, rock, blues és country stílus egyaránt megtalálható a repertoárban.
Mikor? 17:00
Hol? KSH Könyvtár, Bibó István terem (1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.)
Részletek? Itt.

Árpilis 18.: “A nő számomra rejtély” – József Attila asszonyai
Mi ez? Az azonos című könyv szerzőjével, Valachi Anna irodalomtörténésszel a költészet napja alkalmából beszélget Rojkó Annamária újságíró, szerkesztő.
Mikor? 17:00
Hol? FSZEK Király utcai könyvtár (1042 Budapest (Újpest), Király u. 5.)
Részletek? Itt.

Árpilis 18.: Szorul a hurok
Mi ez? Nádas Péter Párhuzamos történetek című regényének néhány motívuma alapján – színpadra rendezte Forgách András.3 ember, 3 sors, 3 történet, 1 taxi. Jegyár: 3900 Ft.
Mikor? 19:30
Hol? Rózsavölgyi Szalon Arts & Café (1052 Budapest, Szervita tér 5.)
Részletek? Itt.